joi, 29 ianuarie 2015

Automobil modificat pentru offroad acum 80 ani

Si in 1930, acum 80 de ani, se modificau automobilele pentru a ajunge in zone greu accesibile, unde nu aveai acces cu un vehicul normal. Amuzant este ca modificarea unei masini de strada pentru a merge "offroad", genera aceleasi probleme ca si in zilele noastre....mai cad piese, frana nu prea tine etc.
In 2014, proprietarul a scos-o la vanzare, pe ebay. Pretul cerut: $61,100.00 !!!!!
Asa arata si astazi Fordul Model A,Coupe Roadster Phaeton, fabricat in 1930, modificat pentru offroad:



"Acest cabriolet a fost modificat în 1936 şi folosit ca maşină de livrat corespondenţa. Povestea spune că era botezat de localnicii vremii „bestia” sau „tancul”. Actualul proprietar îi spune „Big Ugly”. Şi că, în vremurile când îşi făcea datoria, Big Ugly avea pe spate o tăbliţă pe care scria „Atenţie la piesele care cad”.


Cu toate că încă mai funcţionează şi acum, nu este indicată folosirea pe drumurile publice. Nu doar pentru că ar fi unicat (şi, dacă se strică, nu poate fi reparat cu piese originale), ci şi pentru că momentan nu are frâne şi, din câte ne spune proprietarul actual, nu pare să fi avut niciodată Big Ugly cu ce să se laude la capitolul ăsta.


 Folosindu-se de un motor de 3,3 litri şi de cei circa 24 de cai-putere ai săi, Big Ugly părea de neoprit. Şi aceasta nu este o metaforă. Locuitorii zonei se fereau când îl vedeau pe Quamman (proprietarul şi şoferul), de teamă să nu fie călcaţi. Cutiile lor poştare erau doborâte cam de 2-3 ori pe an. Iar oficiul poştal (clădirea în sine) a fost tranzitat la un moment dat de Fordul cu roţi de 24 de inci."
(sursa: Promotor.ro, 27.01.2015)

Povestea acestei masini, detalii despre modificarile aduse precum si mai multe fotografii, direct de la proprietar/vanzator, gasiti : aici.
 


 Modelul original Ford Roadster 1930 :