sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Astazi, 29 ianuarie, 2011.
Ceea ce vedeti in poza de mai jos s-a intamplat intr-un supermarket cunoscut din Bucuresti. Femeia care a platit la casa isi luase sosete, pasta de dinti si alte cateva chestii pe care nu le-am retinut. Ceea ce am retinut: cateva sute de grame de muschi.
Totul a facut 70 lei. In monede de 50 de bani. Momentul a merita imortalizat. Cea care a platit, din punctul meu de vedere o femeie saraca, a baguit catre casiera ceva gen: am banii de la benzinarie. Nu cred ca avea si nici visa la masina. Ce e paradoxal ca, inainte sa ajunga femeia aia la casa, casiera ne-a tinut pe toti cei care stateam la rand sa asteptam sa numere cateva teancuri de bancnote de 50 si 100 de lei. Care vor ajunge in pusculita unora, alaturi de cei 70 de lei ai femeii.



In Romania e criza. Ba nu e. Ba da.

duminică, 23 ianuarie 2011

concediul din vara 2010 - linistea dinaintea furtunii

Am avut o perioada foarte grea, din toamna anului trecut si pana la sfarsitul lui 2010. Viata i-a incercat mult pe cei dragi mie si implicit m-a afectat. Grav. Dar, dupa cum spuneam in postarea de mai jos, incerc sa revin, usor usor.  Viata trebuie sa mearga inainte!
Si bineinteles, prefer sa revin cu cateva amintiri frumoase din anul ce a trecut. Amintiri care pot fi utile unora dintre voi, iubitori de natura si mai ales de linistea ei.

 Mi-am petrecut 3 zile din concediul de vara la cort, pe malul unui lac strans legat de copilaria si adolescenta mea. Lacul Siriu. Un lac frumos, inconjurat de munti, peisaje superbe, pana nu demult nealterate de oameni.
Pentru cei care nu stiu, lacul Siriu e undeva intre Nehoiu si Intorsura Buzaului, pe DN10. Da, chiar drumul ala cunoscut de la stiri ca fiind soseaua care, la orice plocica, se blocheaza din cauza caderilor de stanci. Dar fara legatura.



Am preferat sa trecem cu o barca, 3 oameni, dincolo de zona drumului national, mai salbatica si mai pustie.


Camparea ne-a dat putina bataie de cap din cauza mizeriei acumulate de-a lungul malului:peturi, crengi, pungi etc.
 Am reusit sa gasim, dupa cateva ore de vaslit, un golfulet mai linistit, unde timp de 3 zile am incercat sa prindem si ceva peste. Cel putin doi dintre noi :P


 Nu prea am poze cu pestele capturat fiindca nu am prins mai mult de 1 kg de caciula.



Dar linistea, gratarele, palinca de la prietenii din Maramures, plimbarea cu barca au facut ca acele zile sa reprezinte pentru mine un bun prilej pentru incarcarea bateriilor consumate in mult prea agitatul Bucuresti.


 Aici, sunt cu prietenul si camaradul Sorin. De fapt, aceasta postare e mai mult pentru el, care acum e prin indepartata Londra. Multumiri pe aceasta cale pentru cele 3 zile si la vara poate repetam simfonia.


 Dimineata ardea putin instalatia :))



A, de fapt am gasit si o fotografie cu un peste prins in acele zile. Ar fi fost culmea ca asa-zis pescar, sa nu ma laud putin :D

   

PS: pentru a mari (mai ales poza cu pestele) dati click pe foto.
O sa revin si cu alte povestiri din vara 2010: un pescuit la pastrav si o plimbare cu batrana Dacie a tatalui meu, prin munti. Dar zilele urmatoare. La revedere!

revin, usor, usor...

ca sa fiu in tonul ultimei postari, de acum juma' de an, dragii mosului am revenit. Sper sa va placa. Am povesti la fel de frumoase ca cele de anul trecut si bineinteles, poze spectaculoase pentru nivelul meu de incepator.